Mailform   Sitemap   Print view  

Welkom bij de Ouder-kind Hike Harderwijk

Last update:
December 31, 2018, 13:52

« prev   next »

Handige tips

Tips bij het voorbereiden van jullie HIT.

Over de kou

Het kan 's nachts met Pasen nog heel koud zijn dus zijn 1 of 2 extra (fleece) dekens is geen overbodige luxe. Een goed isolerend matje helpt bij het lekker warm slapen. Over het algemeen is een luchtbed niet handig (je moet hem iedere avond opblazen) en is een stuk kouder. Je hoofd verliest de meeste warmte. Een muts maakt dat je het beter warm hebt en dit geld ook voor in bed. Heb je het koud doe dan een muts op en kruip lekker in je slaapzak.

Bij koud weer is het beter meerdere laagjes kleding te dragen want dat isoleert beter en zo kun je snel iets uit trekken als je het warmer hebt. Pak dus meerdere truien in en het liefst van verschillende dikte.

Over je tent.

Neem een tent mee die je makkelijk op kan zetten (oefen dat thuis eens samen) Je tent moet niet te groot zijn want dat is koud maar moet ook niet te klein zijn want alle spullen moeten er in. Een zitlap is prettig om tijdens het koken op te kunnen zitten.

Als je onderweg bent.

Voor onderweg is het heel lekker om wat warms te kunnen drinken. Je kan een thermosfles meenemen die je vult met heet water. Zo kun je op ieder moment met van die handige zakjes koffie, thee, chocomelk, of soep maken waar je zin in hebt.

Een zitlap is een handig ding. Het kan een echte zijn uit de scoutshop maar een stukje van een oud matje of vuilniszak doen ook prima dienst hiervoor. Zo krijg je geen koude of natte billen (buikpijn).

Probeer thuis je spulletjes eerst even uit en controleer of alles compleet is, zeker bij geleende spullen is dit nodig.

Als je het prettig vind kun je met een watervaste stift (of edding) je route op de kaart intekenen.

Als er een bijzondere medische indicatie is laat het even weten aan het stafteam.

Op het kampterrein.

Neem een (extra) dunschiller mee zodat je samen de aardappels kunt schillen. Als je gaat eten zet dan vast het afwaswater zachtjes op. Deze is dan tegelijk klaar wanneer jullie je buik vol hebben.

Een muziekinstrument en of een zangbundel is altijd welkom!

Wil je een gitaar meenemen? maar kijk je op tegen de kou en het vervoer? Als je even overlegd met de staf kan je hem op de achterbank van de personenauto leggen.

Bedenk van te voren hoe je loze tijdstippen op kunt vullen. Neem dus iets van een boek, of spelletje en dergelijke mee.

Wij kamperen op scouting wijze dat kan dus redelijk primitief zijn.

Dieet wensen

De OKHH verzorgt zef haar inkopen van alle foerage en is dus flexibel in mogelijke dieet wensen. Heb je een dieet, of mag je bepaalde producten niet, neem dan via de mail contact op. We gaan dan samen kijken wat de wensen zijn en hoe we hier invulling aan kunnen geven.

Over je mobieltje

Zorg dat je GSM goed opgeladen is voordat je komt, opladen tijdens de hit vergt heel wat creativiteit en stopcontacten zitten niet op een boom in het bos. Kortom, de kans dat je hem halverwege kan opladen is uiterst klein. Zet alle overbodige energievretende applicaties uit(!) en neem een powerbank mee om  te kunnen laden. De staf wil gedurende het hele kamp alle ouders kunnen bereiken voor belangrijke mededelingen.

Geld

Neem voldoende cash geld mee voor insignes, versnaperingen onderweg. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat de boom-pinautomaten altijd werken.

Teken

Controleer jezelf na een dag struinen door het mooie Veluwse land even op teken! Hoe eerder ontdekt en verwijdert hoe beter. Zorg dus voor een teken-tang. Weet je zelf niet hoe dit moet kom dan even bij de staf langs.

Lunchen op vrijdagmiddag

Let op: vergeet niet zelf de luch voor de vrijdag middag mee te nemen

« prev top next »