Mailform   Sitemap   Print view  

Welkom bij de Ouder-kind Hike Harderwijk

Last update:
December 31, 2018, 13:52

« prev   next »

Omgeving

De ouder-kind-hike gaat zwerven over de mooie veluwe.

Een gebied met uitgestrekte bossen, woeste heides, landbouwgebied en lieflijk slingerende beekjes langs kastelen.

In het gebied leven vele diersoorten die je met een beetje geluk (als je heel stil bent) ook zo op jouw wandeling tegen kan komen. Denk hierbij aan een kudde herten of een roedel zwijnen. Een oplettende wandelaar zal ook vele vogels ontdekken of een eekhoorntje in de boom.

Jullie route ligt niet vast nee die bepaal je heerlijk zelf. Hierdoor kom je op de plekjes die jij het leukst vind en bepaal je hoe veel kilometer je hiervoor wilt lopen.

Zo kun je vrij gemakkelijk een ommetje maken om door die leuke dorpskernen te gaan en jezelf te trakteren op iets lekkers. Terwijl een ander de keuze maakt om langs de schaapskooi of kasteel te lopen.

Een zeer gevarieerd gebied waar je heerlijk tot rust komt tijdens een dagje rondstappen maar waar ook voldoende te beleven is. Er zijn meerdere bezoekerscentra waar je uitleg krijgt over het gebied. De dorpjes met hun vredige uitstraling en natuurlijk ook de vele restaurantjes die je onderweg kan aandoen.

Na vele jaren rondstappen voor de HIT in dit gebied is de staf nog steeds niet uitgewandeld.

De veluwe is erg mooi en dat willen we allen graag zo houden. Wij vragen jullie dan ook om je te houden aan de groene 10 en de welpen belofte.(zoek die maar eens op en bespreek samen wat het inhoud)

Blijf op de paden, beschadig geen bomen en stuiken en neem je afval mee naar het kampterrein.

Je zou het niet snel verwachten maar met Pasen is het vaak erg droog in de natuur. Dit komt doordat het weer wat veranderd en de bomen zijn volop aan het wakker worden waardoor ze veel vocht uit de grond trekken. De veluwe is zandgrond wat dit nog sterker maakt. Wij moeten dus super voorzichtig zijn met vuur in de natuur en het is helaas al een paar keer voorgekomen dat er een stook verbod geld.

Als we ons gedragen als goede scout zorgen we er voor dat we ook volgend jaar weer op Hit kunnen.

Samen de route voorbereiden

« prev top next »